Mediation

Mediation is de Engelse term voor bemiddeling. Mediation is een methode om samen onder begeleiding van een onafhankelijke en onpartijdige derde (de mediator of bemiddelaar) uw conflict op te lossen. Indien u kiest voor mediation sta ik u dus niet bij in mijn hoedanigheid van advocaat, maar als mediator. In een mediationtraject gaat u samen op zoek naar de oplossing voor uw geschil of regelt u samen (zonder twee advocaten) uw scheiding.

Waarom kiezen voor mediation?

Mediation bij scheiding

Indien u gaat scheiden kunt u kiezen voor mediation. In dat geval regelt u onder begeleiding van een mediator de gevolgen die voortvloeien uit uw echtscheiding of verbreking van uw relatie. Het is van belang om in dergelijke situaties met elkaar in gesprek te blijven; vooral als u kinderen heeft. Door slecht, of helemaal niet te communiceren wordt de kans op escalaties groter. Er is bijna geen situatie te bedenken waarin mediation geen optie is.

Wat doet een mediator bij scheiding?

Mediation in overige familiezaken

Het kan zijn dat u een geschil heeft met uw ex-partner over familierecht en dat u denkt dat procederen de enige optie is. Denk hierbij aan de wijziging van alimentatie of het vaststellen van een omgangsregeling. Ook dan kan mediation u verder helpen. Met mediation kunt u de hoge proceskosten voorkomen.

4 redenen om voor mediation te kiezen

 

Heeft u een vraag?