Dag van de Scheiding 2023

Ieder jaar organiseert de vFAS (vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators) de Dag van de Scheiding om landelijk aandacht te vragen voor het belang van duurzaam scheiden onder deskundige begeleiding. Dit jaar op 15 september 2023. De dag is in het leven is geroepen door de vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators om aandacht te vragen voor de noodzaak van een goede begeleiding voor partners die gaan scheiden. Noodzaak voor de partners zelf, voor hun eventuele kinderen en voor de omgeving zoals grootouders e.d.

15 jaar ouderschapsplan 

Aan de Dag van de Scheiding wordt jaarlijks aan thema verbonden. Dit jaar staat de dag in het teken van het "Ouderschapsplan". Het is dit jaar 15 jaar geleden dat het ouderschapsplan werd geïntroduceerd. Het is tijd voor een evaluatie: wat heeft het plan gebracht? Heeft het een duurzame scheiding bevorderd of conflicten juist vergroot? De vFAS heeft een groot onderzoek verricht en de uitkomsten zijn vertaald naar een nieuw model ouderschapsplan. Een ouderschapsplan dat is geschreven in duidelijke taal en voorzien van verklarende leeswijzers. Uiteraard beschikt Geluk advocatuur en mediation over het nieuwe en verbeterde ouderschapsplan.

Uit elkaar met kind

Wat is de vFAS?

Bijna duizend advocaten in Nederland zijn lid van de vFAS: de vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators. Al deze advocaten hebben drie jaar extra gestudeerd en zijn daarmee specialisten op het gebied van scheiden. Ze zijn niet alleen advocaat, maar bovendien ook erkende mediators. Door hun specialisatieopleidingen en -trainingen hebben onze leden alle juridische kennis én kennis over de emotionele kant van een scheidingsproces in huis, om uw scheiding goed en respectvol af te kunnen wikkelen. Op welke manier u dat ook wilt; via mediation, door overleg met ieder een eigen advocaat, dan wel, indien dit nodig is, door het voeren van een procedure bij de rechtbank. Alle vFAS-leden zijn getraind in het begeleiden van alle soorten scheidingen en houden altijd rekening met de soms heftige emoties die hiermee gepaard gaan. Eefje van Nuenen-Meulesteen heeft de specialisatieopleiding doorlopen en zij is erkend vFAS-lid; zowel advocaat als mediator.

Eefje van Nuenen - advocaat | mediator

Vrijblijvend gesprek

Heeft u vragen over scheiden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Geluk advocatuur en mediation. U bent hierbij verzekerd van gespecialiseerde en deskundige begeleiding bij uw scheiding.

Neem contact op

 

Heeft u een vraag?